2N® Mobile Key, NFC - Otevírání dveří pomocí NFC

NFC obecně

Jedná se o technologii sloužící k radiové komunikaci mezi dvěma zařízeními na krátkou vzdálenost. Pro přenos informací se používá, podobně jako u RFID karet, elektromagnetické indukce mezi dvěma smyčkovými anténami. Tato technologie pracuje v nelicencovaném radiovém pásmu 13,56 MHz.

Minimální požadovaná verze Android platformy
Android verze2N® Mobile Key verze
6 a novější2.6.0 a novější


Restricted NFC on iOS

Přestože Apple již povolil použití NFC na zařízeních iOS pro použití se zařízeními třetích stran, tak v tuto chvíli jsou povoleny pouze aplikace (Apple Wallet a CarKey), které používají protokol Secure Element(SE).

Aplikace pro fyzické udělení přístupu, jako např. 2N® Mobile Key používají protokol Host Card Emulation (HCE), který Apple v tuto chvíli nepodporuje.

Funkce

NFC je možné s výhodou využít namísto čipových karet. Identifikace probíhá za pomoci unikátního kódu koncového zařízení, které má tuto technologii implementovanou, jako dnes již téměř každý chytrý telefon. V tomto konkrétním případě se jedná o komunikaci mezi chytrým telefonem a 2N IP Interkomem vybaveným 13,56MHz čtečkou RFID karet. Může se tedy jednat o vrátník 2N® IP Verso či 2N® IP Force. Zároveň tato aplikace dokáže komunikovat i s naší novou přístupovou jednotkou 2N® Access Unit.

Chytrý telefon, která má implementovanou technologii NFC, musí podporovat i technologii HCE (Host card emulation). Pro správnou komunikace mezi telefonem a interkomem slouží aplikace 2N® Mobile Key, kterou je možné si zdarma stáhnout z Google play. Po instalaci stačí povolit v telefonu technologii NFC a spustit tuto aplikaci. Po jejím spuštění se Vám zobrazí následující obrázek a aplikaci můžete klidně zavřít. Od této doby bude až do restartu telefonu běžet na pozadí a zajišťovat komunikaci v případě potřeby.

Zbývá už jen přiřadit NFC zařízení k příslušnému uživateli do 2N IP Interkomu. Postup je stejný jako při přidávání RFID karty. Nejdříve je nutné zjistit ID (kód) daného zařízení. Ten je možné nalézt v sekci "Stav -> Historie přístupů".

Tento kód se přidá k danému uživateli jako jeho ID karta.